ASTROMAT YARIŞMASI 2024 ULUĞ BEY YILI , ULUĞ BEY'İN BİLİME KATKILARI İNFOGRAFİK/POSTER YARIŞMASINDA TÜRKİYE 2.Si OLDUK

Astromat Araştırma Projleri Yarışması 2024 Uluğ Bey Yılı kapsamında düzenlene yarışmada kurumumuz "ULUĞ BEY'in Bilime Katkıları /bilim Tarihi Poster /İnfografik çalışmasında Türkiye 2.'si olmuştur.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz uhdesinde ve Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen"Türkiye genelinde Bilim Sanat Merkezlerinde öğrenim gören öğrencilerin Temel Bilimlerde Astronomi ve Uzay Bilimleri ile Matematik alanlarında bilimsel çalışmalar yapmalarına teşvik etmek, bu alanlardaki çalışmalara katkı sağlamak amacıyla ilki düzenlenen yarışma 3 farklı kategoride Astronomi Araştırma Projeleri, Matematik Araştırma Projeleri ve Uluğ Bey’in Bilime Katkıları Bilim Tarihi Poster ve İnfografik Kategorileri yapıldı.

07.05.2024 106

23 Astronomi Araştırma Projesi, 50 Matematik Araştırma Projesi ve 52 Bilim Tarihi çalışması başvurusu gerçekleşen yarışmada kurumumuz MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencimiz Zeren SÜRER ,danışman öğretmen GÖKHAN YAVUZ(Merkez Müdürü) eşliğinde yaptıkları çalışma İnfografik/Poster alanında Türkiye 2.si olmuştur. Danışman öğretmenimiz ve öğrencimizi tebrik ederiz. Ödül Töreni 10 Mayıs 2024 Cuma günü yapılacaktır.

07-05-2024