KÜÇÜK DAHİLER MATEMATİKSEL ZEKA BECERİLERİ YARIŞMASI

Küçük Dahiler Matematiksel Zeka Becerileri Yarışması 30 Nisan 2024 Salı günü, İshakpaşa İlkokulun'nda saat 14:20-1600 saatleri arasında yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize duyurulur.

27.04.2024 25

KÜÇÜK DAHİLER MATEMATİKSEL ZEKÂ BECERİLERİ YARIŞMASI

Konu: Özel ve Resmi İlkokulların 4. sınıf öğrencileri Küçük Dâhiler Matematiksel Zekâ Becerileri Yarışması

Amaç:

·         Öğrencileri girişimci ve rekabetçi bir ruhla, barış içinde yarışmaya teşvik etmek.

·         İnegöl’de öğrenim gören ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin matematik derslerinde edindikleri bilgi ve becerilerinin gelişimine katkı sağlamak.

·         Öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde matematik bilgisini ve sevgisini bu yarışma sınavı ile pekiştirmek ve ayrıca yurtdışında öğrenim görmekte olan kendi seviyelerindeki öğrencilerle yarışarak, rekabet ortamı oluşturmak suretiyle matematik alanındaki gelişiminin sürekliliğini sağlamak.

·         Öğretmenler ile öğrenciler arasında ulusal ve uluslararası düzeyde ortak bir matematik kültürü oluşturmak

Yasal Dayanak:

·         Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği

27-04-2024